Årsberättelse Visans Vänner Karlshamn

Verksamhetsåret 2021.

Årsberättelse Visans Vänner Karlshamn

Verksamhetsåret 2021.

 

Styrelsen har bestått av: Lars Jerrhag, ordförande, Mats Larsson, kassör, Christer Pilelöw sekreterare, samt ledamöterna, Göran Wising, Sven Olsson, Göran Johansson, Yvonne Österberg, Bengt Gustafsson samt

Ing-Marie Molt (fram till årsmötet 9 november.)

 

Styrelsen har under 2021 genomfört 5 möten enligt följande tider: 11/5, 14/6,19/8,18/10 samt 29/11.

 

Ett senarelagt Årsmöte avhölls den 11 september 2021 i Lejonkulan, (Lions lokal). med sedvanliga förhandlingar, mat och som vanligt, trevlig samvaro.

 

2021 präglades av Pandemin med Covid 19 med stora inskränkningar i verksamheten. Tisdagsgruppen ställdes in under vårterminen. Ett medlemsbrev sändes ut i februari där vi hoppades kunna genomföra ett arrangemang utomhus 28 mars på Blekinge Kafferosteri i Mörrum. Tyvärr så ställdes även detta in.

 

Styrelsen beslutade tidigt att årets medlemsavgift skulle vara frivillig då vi inte kunde ge våra medlemmar det man kunde förvänta sig. Ett flertal betalade ändå sin avgift vilket vi särskilt tackar för. Utan våra medlemmar ingen förening!

 

Under senvåren och sommaren ljusnade pandemiläget och i ett Sommarbrev utsänt i juni så meddelades att vi kunde medverka på Stenbackagården den 4 augusti. Expressengården den 11 augusti samt starta Tisdagsgruppen den 31 augusti med avslutning 9 november. Den 24 oktober framförde visgruppen Treklang med Gunvor Åsäng, Ann-Kristin och Leif Turesson ett mycket välbesökt och uppskattat program på Folket Hus kallat ”Den jag kunde vá”.

Även årets Kulturnatt ställdes in av Kulturkontoret och ersattes av digitala framträdanden där Visans Vänner medverkade i en inspelning på ABF.

 

Under 2021 så har vi haft 167 betalande medlemmar vilket gör att vår visförening är en av de största i landet enligt vår paraplyorganisation Visan i Sverige. Vårt medlemskap i denna organisation medför också att vår förening är ansluten till en Försäkring för våra medlemmar och vår publik.

Slutligen så tackar vi våra bidragsgivare och sponsorer som stöttat vår

verksamhet. Kulturkontoret i Karlshamn, ABF, Sparbanken i Karlshamn

 

Lars Jerrhag, ordförande