Ing-Marie Molt skriver

Den ljuvliga söndagen 23 oktober anordnade Visans Vänner musikcafé på Folkets Hus med sångaren, musikanten och läraren Jens U Nilsson och yrkesmusikern Jan Wallin på klaviatur.
Dessa multibegåvade musikherrar har en lång räcka av musikgenrer som de kan ösa ur. Jens U Nilsson har egna band som Jens & Friends och Soul Slickers och är återkommande solist på Wienerkonserter med Karlshamns Musiksällskap och sjunger på kyrkokonserter.

Jan Wallin ville redan som barn bli musiker och spelar el- och kontrabas, gitarr, violin, klaviatur, orgel m.m. Innan han blev kyrkomusiker i Asarum bodde Jan Wallin i Liverpool i tre decennier och har gett konserter med Liverpool Philharmonics Orchestra hela världen runt.

Det var ett mycket väl blandat program som framfördes till publikens glädje.
Vi fick bl.a. lyssna till ”Höstvisa” av Tove Jansson och Erna Tauro, ”Den första gång jag såg dig” av Birger Sjöberg, ”Strövtåg i hembygden” med text av Gustaf Fröding och musik av Mando Diao, ett stycke från Gluntarne av Gunnar Wennerberg, ”Waltz for Debby” av Bill Evans, ”Here Comes the Sun” av George Harrisson The Beatles, flera solosånger från Wienerafton, ett solo från musikteatern ”Fiskaren och Gud” som kommer att spelas på Stadsteatern 3 december.

Dessa sånger är endast ett axplock från den fantastiska konserten med Jens U Nilsson och Jan Wallin och självklart avslutades konserten med den officiella sången för fotbollslaget Liverpool FC som sjungs på hemmaläktaren: ”You´ll Never Walk Alone”.
Efter ett sånt fint välarrangerat musikcafé av Visans Vänner i Karlshamn känns det verkligen inte ensamt.

Tusen tack från Ing-Marie Molt

FOTOALBUM

FILMKLIPP
Olof filmade

Du ljuvlighet
Du är det vackraste jag ser i mitt liv
En månskensnatt på Slottsbacken
En sång om frihet
I vår herres hage
Waltz for Debbie (Instrumental)
Something
Bridge over troubled water