VISANS VÄNNER PÅ GALLERIAN
24 maj 2014

Referat insänt till tidningarna

"Visor i City  

Visans Vänner Karlshamn framförde under lördagen, ett blandat visprogram inne på Citygallerian i Karlshamn. Programmet som pågick non stop under fyra timmar, blev ett trevligt inslag i lördagshandeln och många stannade till och blev sittande en stund inne på gallerian.

Målsättningen med framträdandet var enligt Lars Jerrhag, ordförande i föreningen, att marknadsföra Visans Vänner Karlshamn och bjuda in nya medlemmar. Det var också många som kom fram och berättade att de alltid gillat visor och att de gärna lyssnade till vår svenska visskatt, som faktiskt i sin mångfald, är helt unik i världen.Flera visade också sig vilja bli nya medlemmar i föreningen. Framför allt så tilltalades man av föreningens Tisdagsträffar i Asarum där alla har möjlighet att lyssna till, spela eller att själva sjunga visor.

Det blev också ett par helt oväntade extrainslag som ledde till högljudda skratt och applåder när två olika glada Svensexegäng bad om att deras blivande brudgummar skulle få sjunga solo inför publiken.

Alla som medverkade från Visans Vänner upplevde att arrangemanget var lyckat och att det säkert kan bli flera liknande framträdanden på Citygallerian i Karlshamn.

De medverkade som uppträdde helt idéellt för föreningen var:
Sven Olsson,Ann-Kristin och Leif Turesson, Gunvor Åsäng, Christer Pilelöw, Lars Jerrhag tillsammans med brodern Göran Johansson samt visgruppen VisaVi.

Lars Jerrhag, ordf. Visans Vänner Karlshamn "