Referat från 20-årsjubileum i Båstad.

Karlshamns Visans Vänner uppvaktade den 20-årsjubilerande föreningen i Båstad den 13 Juni.

Ett begränsat antal ur styrelse och medlemmar i Visans Vänner var inbjudna av arrangörerna i Båstad.

Som gåva från Karlshamn så överlämnade ordförande Lars Jerrhag ett paket med gula ärtor med två vidhängande miniflaskor innehållande Karlshamns Flaggpunsch till ordförande Marianne Eriksson-Mjöberg. Något som var mycket uppskattat, särskilt som vi visat dem vårt fina Punschmuseum när de var på besök hos oss i Karlshamn förra året.

Dagen inleddes med en jubileumskonsert i kunskapshuset Agardh som ligger i anslutning till Biblioteket i Båstad. Visgruppen 4 Skägg med Lars Jerrhag samt Christer Pilelöw representerade Karlshamn i detta digra program som omfattade drygt 2 timmar.

Senare på kvällen så hade man dukat till Jubileumssupé i Båstads Församlingshem med öppen scen. Där det blev en mycket trevlig samvaro med Visvänner från Båstad, Helsingborg, Växjö, Halmstad samt den tidigare ordförande i VV Båstad Karin Sandkvist som numera representerar Vasa i Finland.

Leif och Ann-Kristin Turesson gjorde ett mycket uppskattat inslag på den öppna scenen där också Sven Olsson bidrog med sina insatser. Man varvade också med artisterna som framträtt vid konserten så det blev utrymme även för de 4 Skäggen och Christer Pilelöw. Festmiddagen avslutades vi 23-tiden och vårt gäng från Karlshamn återvände till sitt boende på Lögnäs Lanthotell. En mycket trivsam miljö som varmt kan rekommenderas om ni kommer till trakten. På hotellet så uppstod också (som vanligt) ett spontant efterspel i matsalen vilket var mycket uppskattat av de övriga gästerna. I alla fall de som var vakna. Hur det var med de som tänkte försöka sova förtäljer inte historien.

Slutligen kan man konstatera att utbytet med övriga Visvänner i Sydsverige stärktes och att det även var viktigt att Karlshamns Visans Vänner finns med i detta sammanhang.

Lars Jerrhag,

Ordförande Visans Vänner i Karlshamn